Melegködképzés és hidegködképzés

A melegködképzés és hidegködképzés elsődleges célja a raktárak fertőtlenítése két tárolási időszak között. A rovarirtást az üres tárolóhelyiségekben célszerű elvégezni.

Cégünk Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében vállal meleg- és hidegködképzést.

Melegködképzés

Üres raktárakban vagy zsákos gabona tárolásakor alkalmazható a rovarirtás melegködképzéssel. A felhasznált anyagot 500-600 C fokra hevített gázolajban porlasztják ki. A melegködképző generátor 20 mikornnál is kisebb átmérőjű cseppeket porlaszt a levegőbe, és tejfehér köd képződik.

Előnye: rendkívül gyors és hatékony

Hátránya: hatása nem tartós, speciális berendezést igényel, tűzveszélyes

A melegködképzést kizárólag szakemberek végezhetik.

Hidegködképzés

A hidegköd normál hőmérsékletű folyadék porlasztásával keletkezik. A hidegköd alapját olajalapú vagy emulzióképző koncentrátum képezi, amit felhasználás előtt vízzel kell higítani. Hidegködképző generátorral vagy permetező géppel történik a köd kijuttatása. A rovarirtó szer köd formájában leülepszik, megtapad a kezelt felületen, így tartósabb hatást biztosít a melegködképzésnél.

Óvintézkedések

Védőfelszerelés használata kötelező a munkavégzés során és az eszközök tisztításánál is! Overáll, növényvédő kalap, gumikesztyű, sav ellen védő szemüveg, gumicsizma, porálarc.

Tilos az evés, ivás és a dohányzás!

A munka befejezése után kötelező az alapos mosakodás és a ruhaváltás!

A rovarirtószer nem hagyható őrizet nélkül.

Elsősegélynyújtó felszerelést (az ellenszerrel együtt) olyan helyen kell tárolni használatra készen, amely hely minden közreműködő által ismert, és veszély nélkül megközelíthető.

A permetlé elkészítése (keverés, hígítás) csak megfelelő keverőeszköz segítségével történhet.

Az irtószerek elszóródását, szembe jutását, bőrrel való érintkezését kerülni kell.