Rágcsálóirtás

Rágcsálóirtás alatt a patkányok és egerek elleni védekezést értjük a terménytároló helyiségekben.

Rágcsálóirtás – Patkányirtás

Magyarországon a házi patkány (Rattus rattus) és a vándorpatkány (Rattus norvegicus) meglehetősen elterjedt. A házi patkány kb. 2-3 évig élhet. A vándorpatkány rendkívül szapora állat, már 8 hetes korától ivarérett, és egy kifejlett nőstény 1-23 kölyköt is világra hozhat. A házi patkány rokonánál kevésbé szapora, az átlagos alom 3-10 kölyök, és évente két szaporodási időszaka van.

A patkányok elleni védekezéshez mérgezett, véralvadásgótlót tartalmazó csalétkeket alkalmazunk. Zárható szerelvényekben helyezzük ki a csalétket, térképen jelölve annak elhelyezkedését.

Még ma is gyakran előfordul, hogy olyan területeken kell beavatkoznunk, ahol szerelvények nem alkalmazhatók. Ilyenkor a rágcsálóirtás során csalétket készítünk és helyezünk közvetlenül a járatokba (pl. használaton kívüli szeméttelepeken végzett irtások).

Rágcsálóirtás – Egérirtás

file0001395845843

Hazánkban a leggyakoribb a házi egér és a mezei egér.

Előírás nélkül is fontos az ellenük való védekezés, a rágcsálóirtás. Erre leggyakrabban véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú mérgezett csalétket használunk, zárt, számozott csalétek csapdákban kihelyezve. Mindenképpen hátránya ennek az egérirtási módszernek, hogy noha a modern készítmények már egyszeri fogyasztás után elhullást okoznak, az egér pusztulása mégis napokkal később következhet be.

 

Cégünk Debrecenben és Hajdú-Bihar megye egész területén vállal rágcsálóirtást, egérirtást és patkányirtást.